Om oss

Det var en gång en förening som hette Väne land. Denne bildades av kommunerna runt Värnen i mitten på 1980-talet och hade olika koncept som man kunde nyttja i kommunerna, så som båt, cykel, vandring – och golf.

När Väne land avvecklades 2006 träffades några entusiastiska ledare från lokala golfklubbar för att diskutera hur man skulle kunna utveckla sporten och samtidigt nyttja det unika landskapet runt Värnen. Sagt och gjort. Golfa runt Värnen blev resultatet av detta möte och ett år senare, 2007, lanserades konceptet. Och resten är, som man säger, historia.

Golf + vacker natur = ett framgångskoncept

Vi märkte snart att projektet inte bara stärkte klubbarna sinsemellan, vi såg också en stor potential i att kunna befästa golfens roll kring Sveriges största sjö genom att locka golfare från hela Sverige, liksom internationella besökare.

Det första samarbetet bestod av en handfull klubbar, som gemensamt marknadsförde sig under just parollen ”Golfa runt Värnen”. Föreningen växte allt eftersom och idag stoltserar vi med 17 golfklubbar, alla med en gemensam målsättning att kunna erbjuda andra golfentusiaster en varierad och minnesvärd golfupplevelse.

Genom åren har Golfa runt Värnen blivit så mycket mer än att bara spela golf; det är nu en självklar del av turismen i regionen. Detta samarbete har visat sig vara en framgångsrik idé för hur golfen kan fungera som en katalysator för regional utveckling och högre samhörighet.

Golfintresserad? Välkommen!

Golfa runt Värnen välkomnar alla, från nybörjare till låghandikappare, att uppleva golf i den vackra miljön runt Värnen. Här kan du skärpa dina färdigheter, utmana dig själv på nya, tekniska banor eller bara njuta av spelet, god mat och bekvämt boende i goda vänners lag. Vi har helt enkelt något att erbjuda alla med ett golfintresse oavsett hur det ser ut.

Välkommen att boka din nästa golfrunda hos oss och upptäck själv den gästfrihet och höga kvalitet som våra golfklubbar är kända för.